Betingelser for åndelige fysiske manifestationer

Udgivet af Spiritismen Danmark

Fra åndeverdenens side er der gennem trancemediet “fru Helene” blevet overbragt nedenstånde virkelig interessante detaljer om de særlige betingelser, der kræves for at opnå heldige seancer med fysiske fænomener, herunder manifestationen af ånder.

Åndelige fysiske manifestationer

“Arbejdet i en fysisk cirkel foregår typisk i en dæmpet rød belysning samt i mørke. Som et frø har brug for mørke til spire, har ånderne i starten brug for mørke. De fine væsker kan kun samles i mørket. Så længe I ikke ved, hvad der foregår ved en sådan lejlighed, må I ikke være dommere over, hvad det ligeså godt kunne være. Alt lys spreder. Mørket samler. Ganske vist kan I jo så sige, at mørket også samler de dårlige indflydelser. Det er sandt, men for at opnå den ene, må man tage det andet med. Måske vil også den tid komme, da mørket ikke mere er nødvendigt.

De væsker, der ved en sådan lejlighed skal benyttes, strømmer også bedre fra de forskellige mennesker i mørke end i lys. Det er lettere at arbejde i mørket med væskerne, for i mørket er menneskene mere passive. Det er ligesom, at de holder igen på stofferne i lyset. Ja, det er måske uforståelig tale for jer, men jeg lyttede til jeres samtale, og syntes jeg, at jeg måtte forklare jer lidt.

Der er også hos enkelte mennesker en vis substans, som overflødiggør mørket, men kun hos enkelte. Hos nogle er den straks fremme, ligger meget udadtil, overfladisk om I vil. Hos andre skal den først drages frem.

Åndelig kemi tilpasset jordiske forhold

Jeg vil benytte sammenligningen med et mørkekammer. For at billedet kan komme frem, må fotografen først hælde det over med sine væsker. Det er betingelsen. Væskerne er indbyrdes sammenstemte – passer for hinanden, og kun gennem dem er det muligt at frembringe et resultat. Hvis du lægger billederne i en anden sammensætning, da mislykkes de. I heldigste tilfælde kan I opnå at få et vrængbillede.

Jeg ved, at I sidder og venter og håber at få oplysning om ting, som I ikke forstår, og som nogle af jer er ganske sikre på, at det er sådan. Derfor er jeg sendt til jer for at bede jer om, at I ikke bruger de forkerte væsker, og husk hvor følsomme plader det er, I har med at gøre.

Man kan jo godt gå videre i sammenligningen og sige, at pladen er en mindre god kopi af originalen. Lad os sige, at originalen er en ånd, så er mediet pladen, mere eller mindre god alt efter hvordan betingelserne er, men for at opnå det bedste resultat, gælder det om at fremskaffe de bedst mulige betingelser. Jo bedre betingelser, jo bedre oplysning, med jo mere omhu cirklen er sammensat, jo bedre vil en ånd kunne manifestere sig.

Jeg skal kun tilføje, at hvis I altid husker på dette råd, måske også som en advarsel, da vil I have held og finde det, I søger”.

(Billedet er den materialiserede ånd “John King”, fra bogen Den ny åbenbaring af Alfred Nielsen)

Kategorier: Indlæg

0 Kommentarer

Skriv et svar

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.