At hjælpe andre…

Udgivet af Spiritismen Danmark

at-hjaelpe-andreFor i sandhed at kunne hjælpe en anden, må jeg forstå mere end vedkommende – men dog ved først og fremmest at forstå det, vedkommende forstår. Når jeg ikke gør det, så hjælper min mere-forståen slet ikke vedkommende.

Vil jeg alligevel gøre min mere-forståen gældende, så er det fordi, jeg er forfærdelig stolt, så jeg i grunden i stedet for at gavne vedkommende egentlig vil beundres af vedkommende.

Men al sand hjælp begynder med ydmygelse: Hjælperen må først ydmyge sig under den, han/hun vil hjælpe, og herved forstå, at det at hjælpe ikke er at være magtsyg men den tålmodigste – at det at hjælpe er villighed til indtil videre at finde sig i at have uret, og i ikke at forstå, hvad den anden forstår.

Citatet er af Søren Kirkegaard helt tilbage i 1859. Og hvor er det bemærkelsesværdigt sigende selv den dag i dag – og særligt også når vi taler om åndelig hjælp – hvad enten vi taler om mellem mennesker eller mellem ånder og mennesker ❤️

Kategorier: Indlæg

0 Kommentarer

Skriv et svar

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.